Az √Āltal√°nos Szolg√°ltat√°si Felt√©telek (‚Äě√ĀSZF‚ÄĚ) tartalmazz√°k a DEJAN √Ėlt√∂ny Manufakt√ļra (MIJIC Corporation Kft., sz√©khely: 7633 P√©cs, Hajn√≥czy √ļt 1/A. 3.e. 10.a, telephely: 7622 P√©cs, Somogyi B√©la u 2.3; ad√≥sz√°m: 26101929-2-02 e-mail c√≠m: info@dejan.hu), mint szolg√°ltat√≥ (a tov√°bbiakban: Szolg√°ltat√≥) √°ltal √ľzemeltetett web√°ruh√°z haszn√°lat√°ra vonatkoz√≥ √°ltal√°nos szerzŇĎd√©si felt√©teleket. K√©rj√ľk, hogy csak akkor vegye ig√©nybe szolg√°ltat√°sainkat, amennyiben minden pontj√°val egyet√©rt, √©s k√∂telezŇĎ √©rv√©nyŇĪnek tekinti mag√°ra n√©zve. Jelen dokumentum nem ker√ľl iktat√°sra, kiz√°r√≥lag elektronikus form√°ban ker√ľl megk√∂t√©sre (nem minŇĎs√ľl √≠r√°sba foglalt szerzŇĎd√©snek), magatart√°si k√≥dexre nem utal. Az √ĀSZ let√∂lthetŇĎ az al√°bbi linkrŇĎl: www.dejan.hu/aszfJelen √Āltal√°nos SzerzŇĎd√©si Felt√©telek (tov√°bbiakban √ĀSZF) tartalmazza a¬†www.dejan.hu¬†weboldalon (a tov√°bbiakban: Honlap) el√©rhetŇĎ szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©nek ig√©nybevevŇĎ (a tov√°bbiakban: Felhaszn√°l√≥) √°ltali haszn√°lat√°nak felt√©teleit. A honlap haszn√°lat√°hoz sz√ľks√©ges azon technikai t√°j√©koztat√°st, melyet ezen √ĀSZF nem tartalmaz, a honlapon el√©rhetŇĎ t√°j√©koztat√°sok ny√ļjtj√°k.
Szolgáltató adatai:

 

N√©v: MIJIC Corporation Kft. -¬†DEJAN √Ėlt√∂ny Manufakt√ļra

C√≠m: 7633 P√©cs, Hajn√≥czy √ļt 1/A. 3.e. 10.a

Fióktelep: 7622 Pécs, Somogyi Béla u. 2/3.

E-mail: info@dejan.hu

Banksz√°mlasz√°m: 11731001-23112779-00000000

Hatósági Engedély: Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatala

Adószám: 26101929-2-02

Kamara: Pécs-Baranyai Kereskedelni és Iparkamara

Cégjegyzékszám: 02-09-083201

Hosting: Euromarknet Kft.

Hosting c√≠m: 2724 √öjlengyel, PetŇĎfi S√°ndor utca 48.

Hosting e-mail: support@024reg.com
 1. AlapvetŇĎ rendelkez√©sek

 

 1. A jelen Szab√°lyzatban nem szab√°lyozott k√©rd√©sekre, valamint jelen Szab√°lyzat √©rtelmez√©s√©re a magyar jog az ir√°nyad√≥, k√ľl√∂n√∂s tekintettel a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyvrŇĎl sz√≥l√≥ 2013. √©vi V. t√∂rv√©ny (‚ÄěPtk.‚ÄĚ) √©s az elektronikus kereskedelmi szolg√°ltat√°sok, valamint az inform√°ci√≥s t√°rsadalommal √∂sszef√ľggŇĎ szolg√°ltat√°sok egyes k√©rd√©seirŇĎl sz√≥l√≥ 2001. √©vi CVIII. t√∂rv√©ny vonatkoz√≥ rendelkez√©seire. A vonatkoz√≥ jogszab√°lyok k√∂telezŇĎ rendelkez√©sei a felekre k√ľl√∂n kik√∂t√©s n√©lk√ľl is ir√°nyad√≥k.

 

 1. Szolg√°ltat√≥ a jelen √ĀSZF rendelkez√©seit, a forgalmazott term√©kek k√∂r√©t, v√©tel√°r√°t, hat√°ridŇĎket, stb. szabadon megv√°ltoztathatja. A v√°ltoz√°s a Web√°ruh√°z √°ruh√°zban t√∂rt√©nŇĎ k√∂zz√©t√©telt k√∂vetŇĎen hat√°lyos. A v√°ltoztat√°sok l√©trej√∂tt szerzŇĎd√©seket (visszaigazolt megrendel√©seket) nem √©rintik, csak a k√∂zz√©t√©telt k√∂vetŇĎ tranzakci√≥kra √©rv√©nyes.

 

 1. A Honlapon tal√°lhat√≥ minden √≠r√°sos √©s k√©pi anyag, illetve az oldalakon tal√°lhat√≥ term√©kle√≠r√°s a Szolg√°ltat√≥ tulajdon√°t k√©pezi, szerzŇĎi jogv√©delem alatt √°ll, ez√©rt m√°sol√°sa, illetve m√°s internetes oldalakon t√∂rt√©nŇĎ felhaszn√°l√°sa szigor√ļan tilos, az csak a Szolg√°ltat√≥ enged√©ly√©vel lehets√©ges. A Szolg√°ltat√≥ elŇĎzetes √≠r√°sbeli hozz√°j√°rul√°sa n√©lk√ľl tilos a Honlaphoz b√°rmilyen kapcsol√°st (linket) l√©trehozni.

 

 1. A Honlap 0-24 √≥r√°ig √°ll rendelkez√©sre. Szem√©lyes, illetve telefonos megkeres√©s eset√©n kiz√°r√≥lag munkaidŇĎben, √≠gy h√©tk√∂znapokon 9:30 √≥r√°t√≥l 17:30 √≥r√°ig, m√≠g a szombati napon 9 √≥r√°t√≥l 13 √≥r√°ig √°llunk rendelkez√©s√©re.

 

 1. Felh√≠vjuk sz√≠ves figyelm√©t, hogy az esetleges el√≠r√°sok√©rt, t√©ves adatok√©rt semmilyen felelŇĎss√©get nem v√°llalunk! 1. Adatkezelési szabályok

 

A Szolg√°ltat√≥ adatv√©delmi szab√°lyzata a k√∂vetkezŇĎ c√≠men √©rhetŇĎ el: www.dejan.hu/adatvedelem

 

III. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

 1. Honlapunkon elsŇĎsorban √∂lt√∂ny√∂k, sz√∂vetnadr√°gok, sz√∂vetkab√°tok, ingek, kieg√©sz√≠tŇĎk (pl. nyakkendŇĎ, esk√ľvŇĎi mell√©ny, nyakkendŇĎtŇĪ, mandzsetta gomb, csokornyakkendŇĎ, d√≠szkendŇĎ, stb.) √©s egy√©b term√©kek (sportzak√≥, frakk, pinc√©r szett, stb.) tal√°lhat√≥ak.
 2. Ezen term√©kek megv√°s√°rolhat√≥k egy √°raj√°nlat-k√©r√©st k√∂vetŇĎen online, illetve szem√©lyesen az √ľzlet√ľnkben is. Az √°raj√°nlat minden esetben tartalmazza az √ĀFA-t. Online v√°s√°rl√°s eset√©n, amennyiben a term√©k √°tv√©tel√©re nem az √ľzletben ker√ľl sor, √ļgy a felmer√ľlŇĎ csomagol√°si- √©s h√°zhozsz√°ll√≠t√°si d√≠j a VevŇĎt terheli.
 3. A Szolg√°ltat√≥ a Honlapon az egyes term√©kekn√©l felt√ľnteti azok le√≠r√°s√°t, amelyek kiz√°r√≥lag t√°j√©koztat√≥ jellegŇĪek, nem minden esetben tartalmaznak az adott term√©krŇĎl minden inform√°ci√≥t. Az egyes term√©kekrŇĎl k√©sz√ľlt k√©pek elt√©rhetnek a val√≥s√°gt√≥l, bizonyos esetekben illusztr√°ci√≥k√©nt szerepelnek, ez ut√≥bbi minden esetben felt√ľntet√©sre ker√ľl.
 4. Amennyiben akci√≥s √°r ker√ľl bevezet√©sre, √ļgy Szolg√°ltat√≥ teljes k√∂rŇĪen t√°j√©koztatja a Felhaszn√°l√≥kat annak idŇĎtartam√°r√≥l.

 

 1. Az ajánlat kérés, illetve a rendelés menete
 2. A Felhasználó szóban (pl. telefonon), vagy írásban kérhet ajánlatot Szolgáltatótól.
 3. Felhaszn√°l√≥ az egyes term√©kkateg√≥ri√°kon bel√ľl az Aj√°nlatk√©r√©s f√ľlre kattintva k√©rhet aj√°nlatot, amely sor√°n ki kell v√°lasztania a k√≠v√°nt term√©ket, annak m√©ret√©t, anyag-√∂sszet√©tel√©t, sz√≠n√©t, darabsz√°m√°t, ezenk√≠v√ľl meg kell adnia nev√©t, illetve el√©rhetŇĎs√©g√©t (v√°laszt√°sa szerint: email-c√≠m, telefonsz√°m, telep√ľl√©s), melyet egy√©b megjegyz√©ssel is kieg√©sz√≠thet, √©s az ‚Äě√°raj√°nlat k√©r√©s k√ľld√©se‚ÄĚ f√ľlre kattintva k√ľldheti el aj√°nlatk√©r√©s√©t. (az aj√°nlatk√©r√©s semmilyen k√∂telezetts√©ggel nem j√°r sem Felhaszn√°l√≥, sem Szolg√°ltat√≥ vonatkoz√°s√°ban)
 4. Az aj√°nlatk√©r√©s elk√ľld√©s√©t k√∂vetŇĎen a Felhaszn√°l√≥ √°ltal megadott email-c√≠mre Szolg√°ltat√≥ egy visszaigazol√≥ email-t k√ľld, mely tan√ļs√≠tja az aj√°nlatk√©r√©s meg√©rkez√©s√©t, √©s befogad√°s√°t Szolg√°ltat√≥hoz.
 5. Felhaszn√°l√≥ sz√≥ban vagy √≠r√°sban megk√ľld√∂tt aj√°nlatk√©r√©s√©re a Szolg√°ltat√≥ aj√°nlatot k√ľld.
 6. Amennyiben Felhaszn√°l√≥nak megfelel a Szolg√°lat√≥ √°ltal k√ľld√∂tt aj√°nlat, 48 √≥r√°n bel√ľl jelezheti Szolg√°ltat√≥nak annak elfogad√°s√°t. Szolg√°ltat√≥ aj√°nlati k√∂t√∂tts√©ge kiz√°r√≥lag az aj√°nlat elk√ľld√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 48 √≥r√°n bel√ľl √°ll fenn, az ezt k√∂vetŇĎen elk√ľld√∂tt aj√°nlat-elfogad√≥ nyilatkozatot Szolg√°ltat√≥ nem k√∂teles teljes√≠teni. Amennyiben az aj√°nlat elk√ľld√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 48 √≥r√°n bel√ľl nem √©rkezik konkr√©t rendel√©s, √ļgy a Szolg√°ltat√≥ aj√°nlati k√∂t√∂tts√©ge megszŇĪnik.
 7. Amennyiben Felhaszn√°l√≥ a Szolg√°ltat√≥ aj√°nlatk√ľld√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 48 √≥r√°n bel√ľl elfogad√≥ nyilatkozatot tesz, √ļgy a Felek k√∂z√∂tt a szerzŇĎd√©s az aj√°nlat-elfogad√≥ nyilatkozatnak a Szol√°ltat√≥ √°ltali √≠r√°sban megk√ľld√∂tt visszaigazol√°s√°val j√∂n l√©tre.
 8. Felhaszn√°l√≥ tudom√°sul veszi, hogy a¬†www.dejan.hu oldalon leadott megrendel√©s, pontosan a Szolg√°ltat√≥ r√©sz√©re k√ľld√∂tt aj√°nlat-elfogad√≥ nyilatkozat k√∂vetkezm√©nyek√©nt a megrendelt term√©kre k√∂z√∂tte √©s az Elad√≥ k√∂z√∂tt ad√°s-v√©teli √©s a term√©k nem szem√©lyes √°tv√©tele eset√©n sz√°ll√≠t√°si szerzŇĎd√©s j√∂n l√©tre. A Szolg√°ltat√≥ √©s a Felhaszn√°l√≥ k√∂z√∂tt l√©trej√∂tt elektronikus szerzŇĎd√©s nem tekinthetŇĎ √≠r√°sba foglalt szerzŇĎd√©snek, √≠gy az nem ker√ľl iktat√°sra, √©s k√©sŇĎbbiekben pap√≠r alapon nem hozz√°f√©rhetŇĎ. Az elektronikus szerzŇĎd√©sben, illetve a megk√∂t√©s √©s a k√©sŇĎbbi kapcsolattart√°s sor√°n haszn√°lt nyelv a magyar.
 9. Megrendelések feldolgozása és teljesítés
 10. Amennyiben Szol√°ltat√≥ aj√°nlat√°ra a Felhaszn√°l√≥ r√©sz√©rŇĎl a fentebb meghat√°rozott idŇĎn bel√ľl aj√°nlat-elfogad√≥ nyilatkozat √©rkezik (ez esetben Felhaszn√°l√≥ a tov√°bbiakban: MegrendelŇĎ, V√°s√°rl√≥), √ļgy annak Szolg√°ltat√≥ √°ltali visszaigazol√°s√°t√≥l k√∂vetŇĎen a Felek teljes√≠t√©si hat√°ridŇĎben val√≥ meg√°llapod√°sa alapj√°n k√∂teles Szolg√°ltat√≥ a MegrendelŇĎ megrendel√©s√©t teljes√≠teni. Ha Szolg√°ltat√≥ √©s MegrendelŇĎ a teljes√≠t√©s idŇĎpontj√°ban nem √°llapodtak meg, akkor legk√©sŇĎbb a megrendel√©snek Szolg√°ltat√≥hoz val√≥ meg√©rkez√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott 45 napon bel√ľl k√∂teles Szolg√°ltat√≥ a szerzŇĎd√©s szerinti teljes√≠t√©sre.

 

 1. MegrendelŇĎ az √°ltala megrendelt term√©ket √°tveheti szem√©lyesen az √ľzletben, illetve v√°laszt√°sa szerint elŇĎreutal√°st k√∂vetŇĎen csomagk√©nti, vagy ut√°nv√©tellel t√∂rt√©nŇĎ post√°z√°st v√°laszthat. ElŇĎreutal√°s eset√©n Szolg√°ltat√≥ k√∂teles 5 munkanapon bel√ľl a term√©ket post√°zni

 

 1. Ha Szolg√°ltat√≥ a szerzŇĎd√©sben v√°llalt k√∂telezetts√©g√©t az√©rt nem teljes√≠ti, mert a szerzŇĎd√©sben meghat√°rozott term√©k nem √°ll rendelkez√©sre, k√∂teles errŇĎl MegrendelŇĎt halad√©ktalanul t√°j√©koztatni, valamint MegrendelŇĎ √°ltal fizetett √∂sszeget halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb harminc napon bel√ľl visszat√©r√≠teni. E k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se Szolg√°ltat√≥t nem mentes√≠ti szerzŇĎd√©sszeg√©se egy√©b k√∂vetkezm√©nyei al√≥l.
 2. Ell√°l√°s joga

 

 1. MegrendelŇĎ a szerzŇĎd√©stŇĎl tizenn√©gy napon bel√ľl indokol√°s n√©lk√ľl el√°llhat. Az el√°ll√°si hat√°ridŇĎ att√≥l a napt√≥l sz√°m√≠tott 14 nap eltelt√©vel j√°r le, amelyen a MegrendelŇĎ vagy az MegrendelŇĎ √°ltal megjel√∂lt, a fuvaroz√≥t√≥l elt√©rŇĎ harmadik szem√©ly a term√©ket √°tveszi.

 

 1. Ha MegrendelŇĎ el√°ll√°si jog√°val √©lni k√≠v√°n, el√°ll√°si sz√°nd√©k√°t tartalmaz√≥ egy√©rtelmŇĪ nyilatkozat√°t (VII. pont) k√∂teles eljuttatni p√©ld√°ul post√°n vagy elektronikus √ļton k√ľld√∂tt lev√©l √ļtj√°n az al√°bbi c√≠mre: 7622 P√©cs, Somogyi B√©la utca 2/3., info@dejan.hu

 2. Az √©rt√©kes√≠tŇĎ k√∂teles a MegrendelŇĎ √°ltal kifizetett √∂sszeget halad√©ktalanul, de legk√©sŇĎbb a MegrendelŇĎ √°ltal a term√©knek a Szolg√°ltat√≥hoz val√≥ visszajuttat√°s√°t√≥l sz√°m√≠tott tizenn√©gy napon bel√ľl visszat√©r√≠teni. A MegrendelŇĎ viseli az el√°ll√°si jog gyakorl√°sa ¬†miatt az √°ru visszaszolg√°ltat√°s√°val kapcsolatban felmer√ľlŇĎ k√∂lts√©geket. A MegrendelŇĎt ezenfel√ľl egy√©b k√∂lts√©g nem terheli.

 3. A Szolg√°ltat√≥ azonban k√∂vetelheti az √°ru nem rendeltet√©sszerŇĪ haszn√°lat√°b√≥l eredŇĎ k√°r√°nak megt√©r√≠t√©s√©t. Ha az el√°ll√°si jog alapj√°n visszasz√°ll√≠tott √°ru nincs kifog√°stalan, √ļjra eladhat√≥ √°llapotban, akkor a megrendelŇĎ k√°rt√©r√≠t√©sre k√∂telezett, amennyiben az √°ru √°llapot√°nak roml√°s√°t, t√∂nkremen√©s√©t, vagy visszaad√°s√°nak m√°smilyen ellehetetlen√ľl√©s√©t sz√°nd√©kosan vagy hanyags√°gb√≥l id√©zte elŇĎ. B√°rmilyen nemŇĪ s√©r√ľl√©st, tartalomhi√°nyt a k√ľldem√©ny k√©zbes√≠t√©se sor√°n az √°tad√≥-√°tvevŇĎ k√∂z√∂tti t√©ny√°ll√°si jegyzŇĎk√∂nyvnek kell tartalmaznia! Ut√≥lagos tartalomhi√°ny√©rt, esetleg s√©r√ľl√©s√©rt felelŇĎss√©get v√°llalni nem tudunk!

 

 1. Ut√°nv√©telesen vissza k√ľld√∂tt csomagokat Szolg√°ltat√≥ nem k√∂teles √°tvenni.

 

 1. Felh√≠vjuk Tisztelt V√°s√°rl√≥ink figyelm√©t, hogy 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. ¬ß (1) bekezd√©s c, pontja √©rtelm√©ben a Felhaszn√°l√≥ nem gyakorolhatja az el√°ll√°si jog√°t olyan nem elŇĎre gy√°rtott term√©k eset√©ben, amelyet a fogyaszt√≥ utas√≠t√°sa alapj√°n, vagy kifejezett k√©r√©s√©re √°ll√≠tottak elŇĎ, vagy olyan term√©k eset√©ben, amelyet egy√©rtelmŇĪen a fogyaszt√≥ szem√©ly√©re szabtak.

 

VII. Ell√°l√°si nyilatkozat-minta

 

C√≠mzett: DEJAN √Ėlt√∂ny Manufakt√ļra, 7622 P√©cs, Somogyi B√©la utca 2/3.

Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék adásvételére  tekintetében: ____________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

 

SzerzŇĎd√©sk√∂t√©s idŇĎpontja /√°tv√©tel idŇĎpontja: ________________________________________

A fogyasztó neve: ________________________________________________________________

A fogyasztó címe: ________________________________________________________________

A fogyasztó aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén): _______________________

Kelt: ___________________________________________________________________________


VIII. Kellékszavatosság, termékszavatosság

 1. Kellékszavatosság

1.1. Milyen esetben √©lhet MegrendelŇĎ a kell√©kszavatoss√°gi jog√°val?

MegrendelŇĎ a term√©k hib√°s teljes√≠t√©se eset√©n a v√°llalkoz√°ssal szemben kell√©kszavatoss√°gi ig√©nyt √©rv√©nyes√≠thet a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyv szab√°lyai szerint.

 

1.2. Milyen jogok illetik meg MegrendelŇĎt kell√©kszavatoss√°gi ig√©nye alapj√°n?

MegrendelŇĎ - v√°laszt√°sa szerint-az al√°bbi kell√©kszavatoss√°gi ig√©nyekkel √©lhet:

K√©rhet kijav√≠t√°st vagy kicser√©l√©st, kiv√©ve, ha az ezek k√∂z√ľl a MegrendelŇĎ √°ltal v√°lasztott ig√©ny teljes√≠t√©se lehetetlen vagy a Szolg√°ltat√≥ sz√°m√°ra m√°s ig√©nye teljes√≠t√©s√©hez k√©pest ar√°nytalan t√∂bbletk√∂lts√©ggel j√°rna. Ha a kijav√≠t√°st vagy a kicser√©l√©st nem k√©rte, illetve nem k√©rhette, √ļgy ig√©nyelheti az ellenszolg√°ltat√°s ar√°nyos lesz√°ll√≠t√°s√°t vagy a hib√°t a v√°llalkoz√°s k√∂lts√©g√©re MegrendelŇĎ is kijav√≠thatja, illetve m√°ssal kijav√≠ttathatja vagy - v√©gsŇĎ esetben - a szerzŇĎd√©stŇĎl is el√°llhat.

V√°lasztott kell√©kszavatoss√°gi jog√°r√≥l egy m√°sikra is √°tt√©rhet, az √°tt√©r√©s k√∂lts√©g√©t azonban MegrendelŇĎ viseli, kiv√©ve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolg√°ltat√≥ adott okot.

 

1.3. Milyen hat√°ridŇĎben √©rv√©nyes√≠theti √Ėn kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t?

MegrendelŇĎ k√∂teles a hib√°t annak felfedez√©se ut√°n halad√©ktalanul, de nem k√©sŇĎbb, mint a hiba felfedez√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott kettŇĎ h√≥napon bel√ľl k√∂z√∂lni.

 

1.4. Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

MegrendelŇĎ a Fogyaszt√≥val szemben √©rv√©nyes√≠theti kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t.

 

1.5. Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljes√≠t√©stŇĎl sz√°m√≠tott hat h√≥napon bel√ľl a kell√©kszavatoss√°gi ig√©nye √©rv√©nyes√≠t√©s√©nek a hiba k√∂zl√©s√©n t√ļl nincs egy√©b felt√©tele, ha MegrendelŇĎ igazolja, hogy a term√©ket, illetve a szolg√°ltat√°st a DEJAN √Ėlt√∂ny Manufakt√ļra (Mijic Dejan egy√©ni v√°llalkoz√≥) Szolg√°ltat√≥ ny√ļjtotta. A teljes√≠t√©stŇĎl sz√°m√≠tott hat h√≥nap eltelte ut√°n azonban m√°r MegrendelŇĎ k√∂teles bizony√≠tani, hogy a MegrendelŇĎ √°ltal felismert hiba m√°r a teljes√≠t√©s idŇĎpontj√°ban is megvolt.

 

 1. Termékszavatosság

 

2.1. Milyen esetben √©lhet MegrendelŇĎ a term√©kszavatoss√°gi jog√°val?

Ing√≥ dolog (term√©k) hib√°ja eset√©n MegrendelŇĎ - v√°laszt√°sa szerint - az 1. pontban meghat√°rozott jog√°t vagy term√©kszavatoss√°gi ig√©nyt √©rv√©nyes√≠thet.

 

2.2. Milyen jogok illetik meg MegrendelŇĎt term√©kszavatoss√°gi ig√©nye alapj√°n?

Term√©kszavatoss√°gi ig√©nyk√©nt MegrendelŇĎ kiz√°r√≥lag a hib√°s term√©k kijav√≠t√°s√°t vagy kicser√©l√©s√©t k√©rheti.

 

2.3. Milyen esetben minŇĎs√ľl a term√©k hib√°snak?

A term√©k akkor hib√°s, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hat√°lyos minŇĎs√©gi k√∂vetelm√©nyeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gy√°rt√≥ √°ltal adott le√≠r√°sban szereplŇĎ tulajdons√°gokkal.

 

2.4. Milyen hat√°ridŇĎben √©rv√©nyes√≠theti MegrendelŇĎ term√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t?

Term√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t MegrendelŇĎ a term√©k gy√°rt√≥ √°ltali forgalomba hozatal√°t√≥l sz√°m√≠tott k√©t √©ven bel√ľl √©rv√©nyes√≠theti. E hat√°ridŇĎ eltelt√©vel e jogosults√°g√°t elveszti.

 

2.5. Kivel szemben √©s milyen egy√©b felt√©tellel √©rv√©nyes√≠theti MegrendelŇĎ term√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t?

Term√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t MegrendelŇĎ kiz√°r√≥lag az ing√≥ dolog gy√°rt√≥j√°val vagy forgalmaz√≥j√°val szemben gyakorolhatja. A term√©k hib√°j√°t term√©kszavatoss√°gi ig√©ny √©rv√©nyes√≠t√©se eset√©n MegrendelŇĎnek kell bizony√≠tania.

 

2.6. A gy√°rt√≥ (forgalmaz√≥) milyen esetben mentes√ľl term√©kszavatoss√°gi k√∂telezetts√©ge al√≥l?

A gy√°rt√≥ (forgalmaz√≥) kiz√°r√≥lag akkor mentes√ľl term√©kszavatoss√°gi k√∂telezetts√©ge al√≥l, ha bizony√≠tani tudja, hogy:

- a term√©ket nem √ľzleti tev√©kenys√©ge k√∂r√©ben gy√°rtotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudom√°ny √©s a technika √°ll√°sa szerint a forgalomba hozatal idŇĎpontj√°ban nem volt felismerhetŇĎ vagy

- a term√©k hib√°ja jogszab√°ly vagy k√∂telezŇĎ hat√≥s√°gi elŇĎ√≠r√°s alkalmaz√°s√°b√≥l ered.

A gy√°rt√≥nak (forgalmaz√≥nak) a mentes√ľl√©shez elegendŇĎ egy okot bizony√≠tania.

 

Felh√≠vjuk MegrendelŇĎ figyelm√©t, hogy ugyanazon hiba miatt kell√©kszavatoss√°gi √©s term√©kszavatoss√°gi ig√©nyt egyszerre, egym√°ssal p√°rhuzamosan nem √©rv√©nyes√≠thet. Term√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©nek eredm√©nyes √©rv√©nyes√≠t√©se eset√©n azonban a kicser√©lt term√©kre, illetve kijav√≠tott r√©szre vonatkoz√≥ kell√©kszavatoss√°gi ig√©ny√©t a gy√°rt√≥val szemben √©rv√©nyes√≠theti. 1. Szavatossági igény bejelentésének módja

 

Személyes bejelentés

A V√°s√°rl√≥ bejelentheti szem√©lyesen szavatoss√°gi ig√©ny√©t a Szolg√°ltat√≥n√°l (DEJAN √Ėlt√∂ny Manufakt√ļra, 7622 P√©cs, Somogyi B√©la utca 2/3.). Ekkor az Szolg√°ltat√≥ munkat√°rsa a kifog√°s√°r√≥l jegyzŇĎk√∂nyvet vesz fel, amelyben r√∂gz√≠ti:
- a vásárló nevét, címét, 
- a termék megnevezését, vételárát, 
- a v√°s√°rl√°s idŇĎpontj√°t,¬†
- a hiba bejelent√©s√©nek idŇĎpontj√°t, - a hiba le√≠r√°s√°t,¬†
- a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt, 
- a kifogás rendezésének módját. 
Ha a kifog√°s rendez√©s√©nek m√≥dja a v√°s√°rl√≥ ig√©ny√©tŇĎl elt√©r, ennek indokol√°s√°t a jegyzŇĎk√∂nyvben r√∂gz√≠ti.¬†
A jegyzŇĎk√∂nyv m√°solat√°t a v√°s√°rl√≥ √°tadja.¬†


√ćr√°sban t√∂rt√©nŇĎ bejelent√©s

A v√°s√°rl√≥ bejelentheti j√≥t√°ll√°si vagy szavatoss√°gi ig√©ny√©t a Szolg√°ltat√≥nak (DEJAN √Ėlt√∂ny Manufakt√ļra, 7622 P√©cs, Somogyi B√©la utca 2/3.) k√ľld√∂tt lev√©lben, vagy elektronikus lev√©lben (info@dejan.hu).¬†
Ekkor a levélnek tartalmaznia kell: - a vásárló nevét, címét, 
- a termék megnevezését, vételárát, 
- a v√°s√°rl√°s idŇĎpontj√°t,¬†
- a hiba bejelent√©s√©nek idŇĎpontj√°t,
- a hiba leírását,
- a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt. 


IdŇĎpont k√©r√©s