Adatvédelmi nyilatkozat

 

A hat√°lyos magyar jogszab√°lyok vonatkoz√≥ rendelkez√©sei alapj√°n √Ėn a DEJAN √Ėlt√∂ny Manufakt√ļra internet oldal√°n t√∂rt√©nŇĎ aj√°nlat k√©r√©ssel, illetve a h√≠rlev√©lre t√∂rt√©nŇĎ feliratkoz√°ssal hozz√°j√°rul ahhoz, hogy a Szolg√°ltat√≥ az √Ėn adatait k√∂zvetlen √ľzletszerz√©s vagy rekl√°mk√ľld√©s √©rdek√©ben a hivatkozott jogszab√°lyi elŇĎ√≠r√°sok betart√°sa mellett felhaszn√°lja.

Felh√≠vjuk figyelm√©t arra, hogy az adatk√∂zl√©s √∂nk√©ntes, b√°rmikor jogosult az adatkezel√©srŇĎl t√°j√©koztat√°st k√©rni, valamint az adatok helyesb√≠t√©s√©t vagy t√∂rl√©s√©t ig√©nyelni a DEJAN √Ėlt√∂ny Manufakt√ļra 7623 P√©cs, Somogyi B√©la u. 2/3." c√≠mre, vagy a info@dejan.hu¬†email c√≠mre k√ľld√∂tt lev√©lben. Az √Ėn √°ltal rendelkez√©sre bocs√°tott adatok val√≥dis√°g√°√©rt felelŇĎss√©get nem v√°llalunk.¬†


Adatkezelési nyilvántartási azonosító:

1.¬†ADATKEZELŇź


A jelen adatkezel√©si szab√°lyzat √©s t√°j√©koztat√≥ (a tov√°bbiakban: Adatkezel√©si Szab√°lyzat) a DEJAN √Ėlt√∂ny Manufakt√ļra (MIJIC Corporation Kft., sz√©khely: 7633 P√©cs, Hajn√≥czy √ļt 1/A. 3.e. 10.a, telephely: 7622 P√©cs, Somogyi B√©la u 2.3; ad√≥sz√°m: 26101929-2-02 e-mail c√≠m: info@dejan.hu) mint adatkezelŇĎ (a tov√°bbiakban: AdatkezelŇĎ) √°ltal √ľzemeltetett, a www.dejan.hu c√≠men el√©rhetŇĎ weboldal (a tov√°bbiakban: Weboldal) felhaszn√°l√≥inak (a tov√°bbiakban: Felhaszn√°l√≥) a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzatban meghat√°rozott szem√©lyes adatainak kezel√©s√©re vonatkoz√≥, az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l sz√≥l√≥ 2011. √©vi CXII. t√∂rv√©ny (a tov√°bbiakban: Info tv.) rendelkez√©seinek megfelelŇĎ adatkezel√©si szab√°lyait √©s a Felhaszn√°l√≥k adatv√©delmi t√°j√©koztat√≥j√°t tartalmazza.

2.¬†√ĀLTAL√ĀNOS RENDELKEZ√ČSEK


Az AdatkezelŇĎ a Felhaszn√°l√≥ szem√©lyes adatait a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat alapj√°n az Info tv. rendelkez√©sei szerint kezeli, figyelembe v√©ve az adatv√©delem√©rt felelŇĎs hat√≥s√°g (jelenleg: Nemzeti Adatv√©delmi √©s Inform√°ci√≥szabads√°g Hat√≥s√°g, melynek sz√©khelye: 1024 Budapest, Szil√°gyi Erzs√©bet fasor 22/C. √©s honlapja: www.naih.hu) t√°j√©koztat√≥it √©s a nyilv√°noss√°gra hozott b√≠r√≥s√°gi gyakorlatot is.¬†A Felhaszn√°l√≥ jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat elfogad√°s√°val hozz√°j√°rul az AdatkezelŇĎnek az Adatkezel√©si Szab√°lyzat szerinti adatkezel√©s√©hez.¬†K√©rj√ľk, olvassa el a 6. ¬ĄFelhaszn√°l√≥ Nyilatkozata¬Ē pontot is a Felhaszn√°l√≥ jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat elfogad√°s√°val tett nyilatkozatainak megismer√©s√©hez!

3. M√ďDOS√ćT√ĀS


Az AdatkezelŇĎ fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzatot a Felhaszn√°l√≥knak a Weboldalon k√∂zz√©tett t√°j√©koztat√°sa mellett egyoldal√ļan m√≥dos√≠tsa. A m√≥dos√≠tott Adatkezel√©si Szab√°lyzatot az AdatkezelŇĎ a Weboldalon legk√©sŇĎbb a m√≥dos√≠tott Adatkezel√©si Szab√°lyzat hat√°lybal√©p√©se elŇĎtti √∂t√∂dik (5.) napon k√∂zz√©teszi. Felhaszn√°l√≥ kijelenti, hogy az aj√°nlat k√©r√©s sor√°n megadott el√©rhetŇĎs√©geken kereszt√ľli kapcsolattart√°shoz jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat elfogad√°s√°val hozz√°j√°rul.

4. FELHASZN√ĀL√ď

 

Felhaszn√°l√≥nak az adatv√©delmi szab√°lyzat vonatkoz√°s√°ban az minŇĎs√ľl, aki a Weboldalon ig√©nybe veszi az aj√°nlat-k√©r√©st, √©s annak sor√°n az adatait megadja.

 

5. ADATKEZEL√ČSI SZAB√ĀLYZAT C√ČLJA


A jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat c√©lja, hogy meghat√°rozza a Felhaszn√°l√≥ 8. pont szerinti √©s az AdatkezelŇĎ √°ltal kezelt szem√©lyes adatainak k√∂r√©t, az adatkezel√©s m√≥dj√°t, tov√°bb√° biztos√≠tsa az Info tv.-nek √©s az egy√©b vonatkoz√≥ jogszab√°lyoknak megfelelŇĎen a term√©szetes szem√©ly Felhaszn√°l√≥k mag√°nszf√©r√°j√°nak tiszteletben tart√°s√°t, az adatv√©delem √©s az adatbiztons√°g k√∂vetelm√©nyeinek √©rv√©nyes√ľl√©s√©t, tov√°bb√°, hogy megakad√°lyozza a Felhaszn√°l√≥ szem√©lyes adataihoz val√≥ jogosulatlan hozz√°f√©r√©st, az adatok megv√°ltoztat√°s√°t √©s jogosulatlan nyilv√°noss√°gra hozatal√°t vagy felhaszn√°l√°s√°t.

 

6. FELHASZN√ĀL√ď NYILATKOZATA


A Felhaszn√°l√≥ az aj√°nlat-k√©r√©s elk√ľld√©s√©t megelŇĎzŇĎen megerŇĎs√≠ti, hogy teljes k√∂rŇĪen megismerte √©s elolvasta a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzatot, tov√°bb√° az abban foglalt rendelkez√©seket mag√°ra n√©zve k√∂telezŇĎnek fogadja el √©s √∂nk√©ntesen, t√°j√©kozottan √©s hat√°rozottan hozz√°j√°rul, hogy az AdatkezelŇĎ az Adatkezel√©si Szab√°lyzatban meghat√°rozott szem√©lyes adatait az abban meghat√°rozott adatkezel√©si c√©lok √©rdek√©ben kezelje az Info tv. √©s a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat rendelkez√©seinek megfelelŇĎen.
A Felhaszn√°l√≥ kijelenti, hogy a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat elfogad√°s√°val egy√ľtt megismerte √©s elolvasta a SzerzŇĎd√©s rendelkez√©seit, amelynek elfogad√°sa az aj√°nlat-k√©r√©s elk√ľld√©s√©nek ¬†√©s a Weboldal haszn√°lat√°nak felt√©tele.

A Felhaszn√°l√≥ az Adatv√©delmi Szab√°lyzat elfogad√°s√°val hozz√°j√°rul ahhoz, hogy az √°ltala √∂nk√©ntesen megadott szem√©lyes, illetve egy√©b adatait az AdatkezelŇĎ tudom√°nyos, k√∂zv√©lem√©ny- vagy piackutat√°s, k√∂zvetlen √ľzletszerz√©s, valamint rekl√°mh√≠rlev√©l, direkt marketing √©s telemarketing/telesales c√©lj√°b√≥l kezelje. A hozz√°j√°rul√°s√°t term√©szetesen b√°rmikor visszavonhatja a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat 1. pontj√°ban megadott el√©rhetŇĎs√©gek egyik√©n.

A Felhaszn√°l√≥ kijelenti, hogy az aj√°nlat-k√©r√©s sor√°n megadott adatok a val√≥s√°gnak megfelelnek, illetve m√°s szem√©lyhez fŇĪzŇĎdŇĎ jogait nem s√©rtik.
Az ElŇĎfizetŇĎk kijelentik, hogy a Felhaszn√°l√≥i Fi√≥kjukat tudom√°sukkal haszn√°l√≥ egy√©b Felhaszn√°l√≥k Felhaszn√°l√≥i tev√©kenys√©g√©√©rt a felelŇĎss√©get v√°llalj√°k, √©s teljes m√©rt√©kben helyt√°llnak az AdatkezelŇĎ fel√©.

7. ADATKEZEL√ČSI C√ČLOK


A Felhaszn√°l√≥k szem√©lyes adatainak kezel√©se az AdatkezelŇĎ √°ltal a Weboldalon kereszt√ľl ny√ļjtott Szolg√°ltat√°sok ig√©nybev√©tele, ny√ļjt√°sa, fenntart√°sa, v√©delme √©s a SzerzŇĎd√©sben foglaltaknak a teljes√≠t√©se √©rdek√©ben, tov√°bb√° a Szolg√°ltat√°sok tov√°bbfejleszt√©se, illetve √ļj szolg√°ltat√°sok fejleszt√©se √©rdek√©ben, az AdatkezelŇĎ √©s a Felhaszn√°l√≥ v√©delm√©re, az AdatkezelŇĎnek a Szolg√°ltat√°sokkal kapcsolatos tev√©kenys√©g√©nek, ide√©rtve k√ľl√∂n√∂sen a Weboldalra felt√∂lt√∂tt tartalmak megjelen√≠t√©s√©nek, a Weboldalon ind√≠tott vagy kezdem√©nyezett aktivit√°sok elŇĎk√©sz√≠t√©s√©nek, lebonyol√≠t√°s√°nak, tov√°bb√° az AdatkezelŇĎ tev√©kenys√©g√©nek t√°mogat√°s√°ra, √©s az ehhez kapcsol√≥d√≥ prom√≥ci√≥s c√©lokra (h√≠rlev√©l k√ľld√©s√©re, aj√°nd√©kakci√≥kon val√≥ r√©szv√©telre, term√©kek/szolg√°ltat√°sok aj√°nl√°s√°ra) t√∂rt√©nŇĎ felhaszn√°l√°sa √©rdek√©ben ker√ľl sor. Az AdatkezelŇĎ a Felhaszn√°l√≥ anonimiz√°lt szem√©lyes adatait felhaszn√°lja statisztikai c√©lokra.

8. KEZELT SZEM√ČLYES ADATOK K√ĖRE


A Felhaszn√°l√≥k szem√©lyes adatainak a v√©delm√©vel kapcsolatos elŇĎ√≠r√°sok kiz√°r√≥lag a term√©szetes szem√©lyekre vonatkoznak, tekintettel arra, hogy a szem√©lyes adatok is kiz√°r√≥lag term√©szetes szem√©lyek vonatkoz√°s√°ban √©rtelmezhetŇĎek, ez√©rt jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat kiz√°r√≥lag term√©szetes szem√©lyek szem√©lyes adatainak kezel√©s√©re terjed ki.
Az AdatkezelŇĎ csak olyan szem√©lyes adatokat r√∂gz√≠t, melyeket a Felhaszn√°l√≥ √∂nk√©ntesen ad meg. A Felhaszn√°l√≥ szem√©lyes adatai megad√°s√°val hozz√°j√°rul ahhoz, hogy szem√©lyes adatai az AdatkezelŇĎ adatb√°zis√°ba a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzattal √∂sszhangban beker√ľljenek.

8.1. Felhaszn√°l√≥k azonos√≠t√°sa √©rdek√©ben kezelt szem√©lyes adatok Az AdatkezelŇĎ a Felhaszn√°l√≥k al√°bbi szem√©lyes adatait kezeli, illetve annak megad√°sa eset√©n kezelheti az azonos√≠t√°s √©rdek√©ben:


(1) Felhasználó természetes személyazonosító adatai: vezeték- és utónév.

(2) Felhasználó Regisztráció során megadott e-mail címe.

(3) Felhasználó lakcíme, postacíme.

(4) Felhasználó közvetlen telefonszáma.

(5) Felhaszn√°l√≥ √°ltal √∂nk√©ntesen megadott szem√©lyes inform√°ci√≥ (p√©ld√°ul √©rtes√≠t√©si c√≠m, foglalkoz√°s, √©rdeklŇĎd√©s) √©s egy√©b adat.


A Felhaszn√°l√≥ √°ltal megadott e-mail c√≠mre az AdatkezelŇĎ a k√∂vetkezŇĎ c√©lb√≥l k√ľldhet √©rtes√≠t√©st:


- aj√°nlatk√©r√©s elk√ľld√©s√©nek √©s AdatkezelŇĎh√∂z val√≥ meg√©rkez√©s√©nek visszaigazol√°sa

- válaszok kért információkra, szolgáltatással kapcsolatos információk;

- hírlevél;

- promóciós ajánlatok.

9. ADATKEZEL√ČS JOGALAPJA √ČS M√ďDJA


Az AdatkezelŇĎ a Felhaszn√°l√≥ szem√©lyes adatait kiz√°r√≥lag a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat 7. pontj√°ban meghat√°rozott c√©lok √©rdek√©ben √©s a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat 10. pontj√°ban meghat√°rozott idŇĎtartamig kezeli, valamint biztos√≠tja, hogy az adatkezel√©s minden szakasz√°ban az adatkezel√©s c√©lj√°nak megfelelŇĎen t√∂rt√©njen. A Felhaszn√°l√≥ jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat elfogad√°s√°val kijelenti, hogy az adatkezel√©sre vonatkoz√≥ hozz√°j√°rul√°s√°nak megad√°sa, valamint az ezt k√∂vetŇĎ adatszolg√°ltat√°s minden esetben az Info tv. 5. ¬ß (1) bekezd√©se alapj√°n a Felhaszn√°l√≥ √∂nk√©ntes, t√°j√©kozott √©s hat√°rozott hozz√°j√°rul√°s√°n alapul. Ez az √∂nk√©ntes, t√°j√©kozott √©s hat√°rozott hozz√°j√°rul√°s adja az AdatkezelŇĎ jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzattal meghat√°rozott adatkezel√©s√©nek jogalapj√°t.

10. ADATKEZEL√ČS IDŇźTARTAMA


Az adatkezel√©s idŇĎtartama a Szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©teli lehetŇĎs√©g√©nek megszŇĪn√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott √∂t (5) √©v, tekintettel arra, hogy a Szolg√°ltat√°s megszŇĪn√©s√©t k√∂vetŇĎen ennyi idŇĎn bel√ľl mer√ľlhet fel az AdatkezelŇĎnek, harmadik szem√©lynek a Felhaszn√°l√≥val vagy a Felhaszn√°l√≥ tev√©kenys√©ge miatt az AdatkezelŇĎvel szembeni polg√°ri jogi ig√©nye, √©s √≠gy biztos√≠tja, hogy a Felhaszn√°l√≥ kil√©te visszakereshetŇĎ maradjon, √©s az AdatkezelŇĎ sz√ľks√©g eset√©n √©rv√©nyes√≠thesse a Felhaszn√°l√≥val szemben a sz√°m√°ra vagy harmadik f√©l sz√°m√°ra okozott k√°r- vagy m√°s polg√°ri jogi ig√©ny√©t.

Az AdatkezelŇĎ t√∂rv√©nyi k√∂telezetts√©g√©nek eleget t√©ve a k√∂nyvviteli elsz√°mol√°st k√∂zvetlen√ľl √©s k√∂zvetetten al√°t√°maszt√≥ sz√°mviteli bizonylatot (ide√©rtve a fŇĎk√∂nyvi sz√°ml√°kat, az analitikus, illetve r√©szletezŇĎ nyilv√°ntart√°sokat is), legal√°bb 8 √©vig megŇĎrzi.
Az AdatkezelŇĎ tev√©kenys√©ge megfelel az inform√°ci√≥biztons√°gi ir√°ny√≠t√°si rendszereket meghat√°roz√≥ ISO27001 szabv√°ny k√∂vetelm√©nyeinek. Az Info tv.-nek megfelelŇĎen, ha a szem√©lyes adat felv√©tel√©re a Felhaszn√°l√≥ hozz√°j√°rul√°s√°val ker√ľlt sor, akkor az AdatkezelŇĎ a felvett adatokat a r√° vonatkoz√≥ jogi k√∂telezetts√©g teljes√≠t√©se c√©lj√°b√≥l (ilyen lehet p√©ld√°ul szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©se, vagy az AdatkezelŇĎ valamely jogszab√°lyi k√∂telezetts√©g√©nek teljes√≠t√©se √©rdek√©ben sz√ľks√©ges adatkezel√©s) vagy az AdatkezelŇĎ vagy harmadik szem√©ly jogos √©rdek√©nek √©rv√©nyes√≠t√©se c√©lj√°b√≥l ¬Ė ha ezen √©rdek √©rv√©nyes√≠t√©se a szem√©lyes adatok v√©delm√©hez fŇĪzŇĎdŇĎ jog korl√°toz√°s√°val ar√°nyban √°ll ¬Ė tov√°bbi k√ľl√∂n Felhaszn√°l√≥i hozz√°j√°rul√°s n√©lk√ľl, valamint a Felhaszn√°l√≥ hozz√°j√°rul√°s√°nak visszavon√°s√°t k√∂vetŇĎen is kezelheti.

11. ADATBIZTONS√ĀG


Az AdatkezelŇĎ az Info tv. 7. ¬ß-a szerinti k√∂telezetts√©g√©nek megfelelŇĎen mindent megtesz annak √©rdek√©ben, hogy gondoskodjon az √Ėn adatainak biztons√°g√°r√≥l, megteszi tov√°bb√° azokat a sz√ľks√©ges technikai √©s szervez√©si int√©zked√©seket √©s kialak√≠tja azokat az elj√°r√°si szab√°lyokat, amelyek az Info tv., valamint az egy√©b adat- √©s titokv√©delmi szab√°lyok √©rv√©nyre juttat√°s√°hoz sz√ľks√©gesek.

12. FELHASZN√ĀL√ďK JOGAI, JOG√ČRV√ČNYES√ćT√ČSI LEHETŇĎS√ČGEK


A Felhaszn√°l√≥ t√°j√©koztat√°st k√©rhet az adatkezel√©srŇĎl, valamint k√©rheti szem√©lyes adatainak helyesb√≠t√©s√©t, z√°rol√°s√°t, illetve t√©ves adat eset√©n annak t√∂rl√©s√©t. A szem√©lyes adatok kezel√©s√©vel √∂sszef√ľgg√©sben ŇĎket megilletŇĎ jogokat az √©rintettek a Regisztr√°ci√≥ sor√°n megadott e-mail c√≠mekre megk√ľld√∂tt √©rtes√≠t√©s √ļtj√°n gyakorolhatj√°k. A Felhaszn√°l√≥ t√°j√©koztat√°sra ir√°nyul√≥, illetve t√∂rl√©s ir√°nti k√©relm√©t e-mailben a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat 1. pontj√°ban tal√°lhat√≥ e-mail c√≠mre juttatja el.(a) Tájékoztatás


Szem√©lyes adatai kezel√©s√©rŇĎl a Felhaszn√°l√≥ az Info tv. 14. ¬ß a) pontja alapj√°n t√°j√©koztat√°st k√©rhet. Az AdatkezelŇĎ k√©r√©sre t√°j√©koztat√°st ad a Felhaszn√°l√≥nak az √°ltala kezelt adatair√≥l, az adatkezel√©s c√©lj√°r√≥l, jogalapj√°r√≥l, idŇĎtartam√°r√≥l, az adatfeldolgoz√≥ nev√©rŇĎl, c√≠m√©rŇĎl (sz√©khely√©rŇĎl) √©s az adatkezel√©ssel √∂sszef√ľggŇĎ tev√©kenys√©g√©rŇĎl, arr√≥l, ha a Felhaszn√°l√≥ adatait a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat 7. pontj√°nak utols√≥ bekezd√©se szerint kezeli √©s az adatkezel√©ssel √∂sszef√ľggŇĎ tev√©kenys√©g√©rŇĎl, tov√°bb√° arr√≥l, hogy kik √©s milyen c√©lb√≥l kapj√°k vagy kapt√°k meg az adatokat. A t√°j√©koztat√°s kiterjed a Felhaszn√°l√≥ adatkezel√©ssel kapcsolatos jogaira √©s jogorvoslati lehetŇĎs√©geire is. Az adatkezel√©srŇĎl val√≥ t√°j√©koztat√°s ir√°nti k√©relmet e-mailben a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat 1. pontj√°ban tal√°lhat√≥ e-mail c√≠mre k√©rj√ľk eljuttatni, amire harminc (30) munkanapon bel√ľl v√°laszt kap az √©rintett. Ezen t√°j√©koztat√°s ingyenes, ha a t√°j√©koztat√°st k√©rŇĎ az adott √©vben azonos ter√ľletre vonatkoz√≥ t√°j√©koztat√°si k√©relmet az AdatkezelŇĎh√∂z m√©g nem ny√ļjtott be. Egy√©b esetekben az AdatkezelŇĎ a t√°j√©koztat√°si k√©relem teljes√≠t√©s√©t k√∂lts√©gt√©r√≠t√©shez k√∂theti. A t√°j√©koztat√°s a 10. pontban meghat√°rozott adatkezel√©si idŇĎtartamon bel√ľl lehets√©ges.(b) Törlés


Az AdatkezelŇĎ a szem√©lyes adatot t√∂rli, ha azt a Felhaszn√°l√≥ ¬Ė a lenti c) pontra tekintettel ¬Ė k√©ri. Ha egy elŇĎzetesen felmer√ľlt jogvit√°ban vagy jogszab√°lyi, illetve jogszab√°lyon alapul√≥ fel√ľgyeleti elŇĎ√≠r√°sra tekintettel vagy a Felhaszn√°l√≥val k√∂t√∂tt √©s m√©g hat√°lyos SzerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©re tekintettel a szem√©lyes adatot egy√©b okb√≥l meg kell ŇĎrizni, vagy az adat a Felhaszn√°l√≥n k√≠v√ľl m√°s szem√©lyes adat√°t is elv√°laszthatatlanul √©s t√∂r√∂lhetetlen√ľl tartalmazza (p√©ld√°ul k√©pfelv√©tel), a soron k√≠v√ľl k√©rt t√∂rl√©s nem felt√©tlen√ľl jelenti a felv√©tel teljes k√∂rŇĪ el√©rhetetlenn√© t√©tel√©t, a tov√°bbiakban azonban a felv√©tel csak a t√∂rl√©st kiz√°r√≥ c√©lra haszn√°lhat√≥ fel. A t√∂rl√©st az AdatkezelŇĎ k√∂lts√©gmentesen v√©gzi. A Felhaszn√°l√≥ saj√°t szem√©lyes adatainak t√∂rl√©si ig√©ny√©t a Weboldalon az ezt a c√©lt szolg√°l√≥ men√ľpont haszn√°lat√°val vagy e-mailben a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat 1. pontj√°ban tal√°lhat√≥ e-mail c√≠men jelzi az AdatkezelŇĎnek. A Felhaszn√°l√≥ √∂nk√©ntes d√∂nt√©se √©s k√©r√©se alapj√°n, t√∂rl√©si ig√©ny√©nek be√©rkez√©s√©tŇĎl sz√°m√≠tott harminc (30) napon bel√ľl az AdatkezelŇĎ t√∂rli az adatokat. A Felhaszn√°l√≥ a szem√©lyes adatok kezel√©s√©hez val√≥ hozz√°j√°rul√°s visszavon√°s√°val, illetve az adatok t√∂rl√©s√©re vonatkoz√≥ k√©relemmel valamennyi, a Regisztr√°ci√≥hoz kapcsol√≥d√≥ aktivit√°sban val√≥ r√©szv√©tel jog√°r√≥l is lemond. A t√∂rl√©s minden esetben k√∂lts√©gmentes.

Az AdatkezelŇĎ a helyesb√≠t√©srŇĎl √©s a t√∂rl√©srŇĎl az √©rintettet √©rtes√≠ti, kiv√©ve, ha az √©rtes√≠t√©s mellŇĎz√©se az √©rintett jogos √©rdek√©t nem s√©rti.


(c) Z√°rol√°s


T√∂rl√©s helyett az AdatkezelŇĎ z√°rolja a szem√©lyes adatot, ha a Felhaszn√°l√≥ ezt k√©ri, vagy ha a rendelkez√©s√©re √°ll√≥ inform√°ci√≥k alapj√°n felt√©telezhetŇĎ, hogy a t√∂rl√©s s√©rten√© a Felhaszn√°l√≥ jogos √©rdekeit. Az √≠gy z√°rolt szem√©lyes adatot az AdatkezelŇĎ kiz√°r√≥lag addig kezeli, ameddig fenn√°ll az az adatkezel√©si c√©l, amely a szem√©lyes adat t√∂rl√©s√©t kiz√°rta.

(d) Megjelölés


Az AdatkezelŇĎ megjel√∂li az √°ltala kezelt szem√©lyes adatot, ha a Felhaszn√°l√≥ vitatja annak helyess√©g√©t vagy pontoss√°g√°t, de a vitatott szem√©lyes adat helytelens√©ge vagy pontatlans√°ga nem √°llap√≠that√≥ meg egy√©rtelmŇĪen.

Amennyiben az AdatkezelŇĎ a Felhaszn√°l√≥ helyesb√≠t√©s, z√°rol√°s vagy t√∂rl√©s ir√°nti k√©relm√©t nem teljes√≠ti, a k√©relem k√©zhezv√©tel√©t k√∂vetŇĎ harminc (30) napon bel√ľl √≠r√°sban k√∂zli a helyesb√≠t√©s, z√°rol√°s vagy t√∂rl√©s ir√°nti k√©relem elutas√≠t√°s√°nak indokait, illetve t√°j√©koztatja a Felhaszn√°l√≥t a b√≠r√≥s√°gi jogorvoslat, tov√°bb√° az adatkezel√©si hat√≥s√°ghoz fordul√°s lehetŇĎs√©g√©rŇĎl.

13. TILTAKOZ√ĀSI JOG √ČS JOGORVOSLATI JOGOK


(a) Tiltakoz√°si jog


  1. A Felhaszn√°l√≥ vagy b√°rki, akinek a szem√©lyes adata az AdatkezelŇĎh√∂z ker√ľlt, tiltakozhat szem√©lyes adat√°nak kezel√©se ellen, ha

- a szem√©lyes adatok kezel√©se (tov√°bb√≠t√°sa) kiz√°r√≥lag az AdatkezelŇĎ vagy az adat√°tvevŇĎ jog√°nak vagy jogos √©rdek√©nek √©rv√©nyes√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges, kiv√©ve, ha az adatkezel√©st t√∂rv√©ny engedi vagy rendelte el;

- a tiltakoz√°s jog√°nak gyakorl√°s√°t egy√©bk√©nt t√∂rv√©ny lehetŇĎv√© teszi.


Az AdatkezelŇĎ ¬Ė az adatkezel√©s egyidejŇĪ felf√ľggeszt√©s√©vel ¬Ė a tiltakoz√°st a k√©relem beny√ļjt√°s√°t√≥l sz√°m√≠tott legfeljebb tizen√∂t (15) nap alatt megvizsg√°lja, √©s annak eredm√©ny√©rŇĎl a k√©relmezŇĎt √≠r√°sban t√°j√©koztatja. Amennyiben a tiltakoz√°s indokolt, az AdatkezelŇĎ az adatkezel√©st megsz√ľnteti, √©s az adatokat z√°rolja. Az AdatkezelŇĎ k√∂teles a tiltakoz√°sr√≥l, illetŇĎleg az annak alapj√°n tett int√©zked√©sekrŇĎl √©rtes√≠teni mindazokat, akik r√©sz√©re a tiltakoz√°ssal √©rintett szem√©lyes adatot kor√°bban tov√°bb√≠totta, √©s akik k√∂telesek int√©zkedni a tiltakoz√°si jog √©rv√©nyes√≠t√©se √©rdek√©ben.
Amennyiben a Felhaszn√°l√≥ az AdatkezelŇĎnek a tiltakoz√°s alapj√°n meghozott d√∂nt√©s√©vel nem √©rt egyet, vagy az AdatkezelŇĎ a d√∂nt√©sre megadott hat√°ridŇĎt elmulasztja, az ellen ¬Ė a d√∂nt√©s k√∂zl√©s√©tŇĎl vagy a hat√°ridŇĎ utols√≥ napj√°t√≥l sz√°m√≠tott harminc (30) napon bel√ľl ¬Ė b√≠r√≥s√°ghoz fordulhat.(b) Jogérvényesítés


A Felhaszn√°l√≥ jog√©rv√©nyes√≠t√©se az Info tv., valamint a Polg√°ri T√∂rv√©nyk√∂nyv (a tov√°bbiakban: Ptk.) alapj√°n lehets√©ges. A Felhaszn√°l√≥ a jogainak megs√©rt√©se eset√©n b√≠r√≥s√°ghoz, vagy a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat 2. pontj√°ban megjel√∂lt adatv√©delmi hat√≥s√°ghoz fordulhat. Az adatv√©delmi hat√≥s√°gn√°l bejelent√©ssel b√°rki vizsg√°latot kezdem√©nyezhet arra hivatkoz√°ssal, hogy szem√©lyes adatok kezel√©s√©vel kapcsolatban jogs√©relem k√∂vetkezett be vagy annak k√∂zvetlen vesz√©lye fenn√°ll. A perre pedig az AdatkezelŇĎ sz√©khelye szerinti t√∂rv√©nysz√©k az illet√©kes. A per ¬Ė az √©rintett v√°laszt√°sa szerint ¬Ė az √©rintett lak√≥helye (tart√≥zkod√°si helye) szerinti t√∂rv√©nysz√©k elŇĎtt is megind√≠that√≥. A jog√©rv√©nyes√≠t√©s m√≥dj√°t, valamint az AdatkezelŇĎ k√∂telezetts√©geire vonatkoz√≥ r√©szletes t√∂rv√©nyi rendelkez√©seket az Info tv., valamint a Ptk. tartalmazza.
Korl√°tozottan cselekvŇĎk√©pes szem√©lyeknek a Weboldal ig√©nybev√©tel√©hez megadott adatait t√∂rv√©nyes k√©pviselŇĎj√ľk az AdatkezelŇĎh√∂z int√©zett ez ir√°ny√ļ √≠r√°sos ig√©nyl√©s ut√°n megtekintheti, √©s √©lhet a Felhaszn√°l√≥k adatkezel√©shez kapcsol√≥d√≥ jogaival, felt√©ve, hogy t√∂rv√©nyes k√©pviselŇĎi mivolt√°t az AdatkezelŇĎnek hitelt √©rdemlŇĎ m√≥don bizony√≠totta. CselekvŇĎk√©ptelen Felhaszn√°l√≥k adatkezel√©sre vonatkoz√≥ jogait t√∂rv√©nyes k√©pviselŇĎje gyakorolja, k√∂telezetts√©geit ŇĎ teljes√≠ti.

14. AZ ADATALANYT V√ČDŇź TOV√ĀBBI GARANCI√ĀK


Minden Felhasználónak joga van arra, hogy


- tudom√°st szerezzen a szem√©lyes adatok automatiz√°lt √°llom√°ny√°r√≥l, annak fŇĎ c√©ljair√≥l, valamint az adat√°llom√°nyt kezelŇĎ szem√©ly√©rŇĎl √©s szok√°sos lakhely√©rŇĎl vagy sz√©khely√©rŇĎl;
- √©sszerŇĪ idŇĎk√∂z√∂nk√©nt √©s t√ļlzott k√©sedelem vagy k√∂lts√©g n√©lk√ľl √©rtes√ľlj√∂n arr√≥l, hogy egy automatiz√°lt adat√°llom√°nyban szem√©lyes adatait t√°rolj√°k-e, √©s ezekrŇĎl az adatokr√≥l sz√°m√°ra √©rthetŇĎ form√°ban t√°j√©koztass√°k.

15. ADATKEZELŇźN√ČL KIJEL√ĖLT, ADATV√ČDELEM√ČRT FELELŇźS SZEM√ČLY


Felhaszn√°l√≥ r√©sz√©re seg√≠ts√©get az adatkezel√©ssel √∂sszef√ľggŇĎ d√∂nt√©sek meghozatal√°ban, valamint az √©rintettek jogainak biztos√≠t√°s√°ban az AdatkezelŇĎn√©l az adatv√©delem√©rt felelŇĎs, kijel√∂lt szem√©ly ny√ļjt seg√≠ts√©get a jelen Adatkezel√©si Szab√°lyzat 1. pontj√°ban tal√°lhat√≥ e-mail c√≠men kereszt√ľl

 

 


IdŇĎpont k√©r√©s